Seivästie 2 b, Vantaa

Energiatehokas rivitalo

Rajakylän rauhallisella pientaloalueella sijaitseva kolmen asunnon rivitalo valmistui 21.10.2014. Kaikkien asuntojen asuinpinta-ala on 63 m2 + 12 m2 parvihuone, jossa on erillinen wc.

Asunnoissa on tehokas huonejako sekä laadukkaat pintamateriaalit ja kalusteet. Talon on suunnitellut arkkitehti Alessandro Vanzino, ja sisustusuunnitelma on Sisustus Malmivuoren käsialaa.

Tässä talossa kiinnitettiin erityistä huomiota energiatalouteen. Jokaisessa asunnossa on tuloilman esilämmitys maapiirillä. Se tarkoittaa, että talon alla on putkisto, joka kerää maan lämpöä ja luovuttaa sen tuloilmakanavassa olevan patterin välityksellä tuloilmaan. Näin vähennetään huomattavasti tarvetta lämmittää tuloilmaa sähköllä. Samaa järjestelmää käytetään kesällä käänteisesti: silloin tuloilmaa jäähdytetään. Asuntojen tiiveysmittauksissa saavutettiin tavoite: alle 1 arvot kaikissa asunnoissa. Asuntojen energialuokka on B.

Asuntojen käyttövettä lämmitetään aurinkokeräimellä. Auringon voimalla saadaan käyttövesi lämmitettyä ilmaiseksi 6 kk vuodessa ja osittain 2 kk vuodessa. Asunnot lämmitetään pääosin ilmalämpöpumpulla. Lisäksi kaikissa lattioissa on sähköinen lattialämmitys, mikä takaa tasaisen ja varman lämpötilan kaikissa olosuhteissa.

Kohde valmistui 21.10.2014

Pintameteriaali Betoni, puu

Lämmitys Maapiiri, sähkö, aurinko

Energialuokka B

Kohteen asunnot on myyty

Vapauta kartta

Lukitse kartta