Hakasuontie 19, Vantaa

Tämä liki 500-neliöinen kokonaisuus on ensimmäinen kohde, jossa käytimme Passiivikivitalojen 410 mm EPS-harkkoja.

EPS-harkot takaavat tukevan ja lämpimän rungon. Rakenne on myös kosteusturvallinen, koska se läpäisee vesihöyryä, mutta on silti ilmatiivis. Kohteessa on asuttu kohta 5 vuotta, ja ratkaisu on osoittautunut erittäin toimivaksi ja energiataloudelliseksi.

Hakasuontien kokonaisuuteen kuuluu kolme asuntoa: 103 m2 omakotitalo sekä paritalo, jossa on 63 m2 ja 101 m2 asunnot. Suunnittelusta vastasi Arkkitehti Virpi Pääjärvi. Taloyhtiöön kuuluu lisäksi 95 neliön autotalli- ja pihasaunarakennus, jonka alla on kellari. Kaikki asunnot ovat yhdessä tasossa.

Kohteen tiiveysmittauksissa saavutettiin ennätyksellinen 0,49-lukema, joka täyttää jopa passiivitalon vaatimukset. Tavoite oli päästä alle 1 -arvoon, ja se toteutui kaikissa asunnoissa. Asuntojen energialuokka on B. Luokkaa A ei saavuteta, koska asunnoissa on isot ikkunat.

Kokonaisuuden lämmittämisestä vastaa viisi ilmalämpöpumppua. Niiden lisänä ja varalla on sähkölämmitys kosteiden tilojen lattiassa sekä sähköinen tuloilman lämmitys makuuhuoneissa.

Kohde valmistui 9.1.2014

Pintameteriaali EPS-harkot, betoni, puu

Lämmitys Ilmalämpöpumppu, lisänä ja varalla sähkö

Energialuokka B

Kohteen asunnot on myyty

Vapauta kartta

Lukitse kartta